ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (ALIANZA4U)

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Συνδιοργανώνεται τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου2023 από την Alianza 4 Universidades (UAM, UAB, UPF, UC3M) και το ΕΚΠΑ, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες, Ημερίδα Επιστημονικής Διπλωματίας με τίτλο: "Ερευνητικές Συνεργασίες μεταξύ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίων της Ισπανίας".

Αναλυτικότερα, σκοπό της εν λόγω ημερίδας αποτελεί να εδραιώσει τη συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των Ισπανικών Πανεπιστημίων στον τομέα της έρευνας, να παρουσιάσει τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες, καθώς και να ενημερώσει τους νέους Έλληνες ερευνητές για τις ερευνητικές ευκαιρίες στα Ισπανικά Πανεπιστήμια. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν τις εμπειρίες Ελλήνων ερευνητών στα Ισπανικά Πανεπιστήμια και να ενημερωθούν για τη βοήθεια που παρέχεται για να διεξάγουν την έρευνά τους σ’ αυτά. Το πρώτο μέρος  της εκδήλωσης θα αφιερωθεί ειδικά στις έρευνες για την κλιματική αλλαγή. Θα συμμετέχουν ερευνητές από ελληνικούς και ισπανικούς θεσμούς διαφόρων ειδικοτήτων, με εξειδίκευση σ’ αυτό το θέμα, ενώ το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορά σε όλα τα ερευνητικά πεδία.

Η ημερίδα απευθύνεται ιδιαιτέρως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, αλλά και σε ακαδημαϊκούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητέςόλων των ειδικοτήτων και επιστημονικών τομέων.
Για να εγγραφείτε στην ημερίδα πατήστε εδώ.

Τέλος, για περαιτέρω ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ινστιτούτου Θερβάντες και να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας που ακολουθεί.

Πρόγραμμα ημερίδας