Γεννήθηκα στον Πειραιά, πατρίδα μου είναι η Ύδρα.
Από το 1995 στα ελληνικά λαϊκά Παραμύθια.
ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
νάνι, νάνι…νανουρίσματα απ’ όλη την Ελλάδα εκδόσεις Ποταμός, 2000.
Παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές εκδόσεις Απόπειρα, 2002.
Το πετειναράκι και άλλα χιώτικα παραμύθια, εκδόσεις Άλφα Πι, Χίος 2003.
Παραμύθια με αρειμάνιους δράκους, εκδόσεις Απόπειρα 2004.
Κάτι κατεργάρηδες ποντικοί (βιβλίο με C.D.), εκδόσεις Άσπρη Λέξη, 2007.
Αχ! αυτοί οι καλικάντζαροι, εκδόσεις Κοντύλι, 2008.
Το Περγαλιό – Στοιχειά της γης και του νερού, Ιστορίες από τις Ελληνικές Παραδόσεις, εκδόσεις Αρμονία, 2009
Το πετροκάραβο – Λιθώματα και μαρμαρώματα, Ιστορίες από τις ελληνικές Παραδόσεις, εκδόσεις Αρμονία, 2010.
Το κουντουνάκι – Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2013.
Ο Δέντρος – Λαϊκά Παραμύθια με δέντρα και φυτά, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2017.
C.D.
Τα όργκανα και τα τούμπανα, μουσική: Κώστας Mουστάκας. Acroasis, 2007.
ΣΥΓΓΡΑΦΗ
Η μύγα, μικρά πεζά εκδ. Απόπειρα, 2004, 2007.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
- Κούκλες και Μαριονέτες, H. Delpeux, εκδόσεις Gutenberg.
- Το θεατρικό παιχνίδι,G. Faure – S. Lascar,εκδόσεις Gutenberg.
- Κάστρα στην άμμο,Ann Rocard,εκδόσεις Gutenberg.
- Λεξικό του Θεάτρου, P. Pavis, εκδόσεις Gutenberg.
- Μια γυναίκα: Καμίλλη Κλωντέλ,Anne Delbee, εκδόσεις Εστία.
- Παραμύθια από το Κάιρο, Ayyam Sureau, εκδόσεις Απόπειρα.
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Στις ίλινες, τις μπίλινες, Παραμύθια της Προφορικής Παράδοσης για μικρούς καιμεγάλους, κάθε Κυριακή [2010-2013], στο Β΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Το Λαμπιόνι, Μια εκπομπή για παιδιά, κάθε Σάββατο [2011-2013]. Προηγήθηκαν 9 χρόνια με την καθημερινή Εκπομπή Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει μια Εκπομπή ως Σταυροδρόμι και Συνάντηση στον Σταθμό ΕΡΑ-Φιλία, και Παραμύθια στον Σταθμό Φωνή της Ελλάδας [1996-1998 και 2007-2009].
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
Σ’ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό [Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ζιμπάμπουε]. Σε Θέατρα [εντός και εκτός Αττικής], στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε Μουσεία [Αρχαιολογικό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Λαϊκής Τέχνης Αθήνας και Πάτρας, του Π.Ι.Ο.Π: Ελιάς και ελληνικού λαδιού Σπάρτης, Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, Μαρμαροτεχνίας Τήνου, Κεραμοποιΐας Βόλου, Ιστορικό Αρχείο. Του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κύπρου Αθηναΐδας, Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Αθήνας, Αρχαιολογικό Αθήνας, Πολεμικό Αθήνας, Εθνολογικό και Λαογραφικό Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, Ηρακλειδών στο Θησείο, Λουτρό Αέρηδων, Τζαμί (Μοναστηράκι), Νομισματικό Αθήνας, Μπενάκη, Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Νεώτερης Κεραμικής, Ιστορικό Λαογραφικό Λάρισας, Εθνικό Ιστορικό Αθήνας, Ιστορική Οικία Κουντουριώτη (Ύδρα)], Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς,Νοσοκομεία: «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», «Ελπίς», «Άγιο Σάββα», σε Φυλακές: Κορυδαλλού και Ελαιώνα, σε ΔημόσιεςΒιβλιοθήκες [Αθήνα, Πειραιά, Σπάρτη, Κέρκυρα, Πάτρα, Κοζάνη], σε Μουσικές Σκηνές, στο Εθνικό ΊδρυμαΕρευνών, σε Φεστιβάλ [Κέας, Κοζάνης, Βόλου, Ολύμπου, Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνης, Αθήνας, Ζακύνθου, Ρίου, Νορμανδίας [Γαλλία], Τήνου, Σύμης, Ωρωπού, Καβάλας, Χίου, Πηλίου, Κιάτου, Αμαλιάδας, Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας, Καλαμάτας, Λεμεσού, Καρδαμύλης], σε Πανεπιστήμια [Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης], σε Συνέδρια [Αθήνα, Κύπρος, Κατερίνη, Άργος, Ρέθυμνο], στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.
ΣΙΝΕΜΑ
Έχει παίξει στην ταινία μικρού μήκους “Ο Βετεράνος” του Βασίλη Δούβλη
και στην ταινία μεγάλου μήκους “Θολός Βυθός” της Ελένης Αλεξανδράκη
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Δίδαξα την κατασκευή και το παίξιμο της Κούκλας Κουκλοθεάτρου σε Ανωτέρα Σχολή Παιδαγωγών, Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, σε Τσιγγάνους [Κοπρεσιά Αττικής και Βλυχό Μεγάρων] σε Ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Εισαγωγικά Εργαστήρια για την Αφήγηση λαϊκών Παραμυθιών στο Παιδαγωγικό Ρεθύμνου, στο Παιδαγωγικό Πατρών, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ [10 χρόνια]. Σε ομάδες Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οργανωμένα από τις Διευθύνσεις τους στην Αττική και σ’ όλη την Ελλάδα. Σε βρεφονηπιοκόμους των ΤΕΙ Αθηνών. Σε Διεθνές Συνέδριο Βρεφονηπιοκόμων στην Κύπρο. Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης και Κέρκυρας. Σε Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σε μητέρες του παιδικού χωριού SOS Βάρης, Αττικής.
Εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης στο Μουσείο Μπενάκη και στο Δήμο Αθηναίων [2002 – 2012]. Σε ιδιωτικούς χώρους [2012 - 2022]. Από το 1ο εξάμηνο του 2022 – ‘23 διδάσκω την Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης ως Μάθημα επιλογής σε τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Κι ακόμα πιο πριν: Κοινωνική λειτουργός [1977 – 1985] και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Έκθεση: “Το ‘φτιαξα για να παίζω” με 70 παιχνίδια από άχρηστα υλικά ή υλικά της Φύσης, φωτογραφίες και σελίδες ημερολογίου ενός παιδιού, από χώρες της Υποσαχάρειας Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε, με ξενάγηση 1 ώρας, σε 30 πόλεις και νησιά σ’ όλη την Ελλάδα και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα βαλίτσα (ένας Ελέφαντας, ο Σάμπο) με το ίδιο θέμα, σε Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας - Α΄θμια Εκπαίδευση [1988 – 1997], τα οποία διακρίθηκαν από την « VIII Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τα συγχρηματοδοτούσε.