ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "Ο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-68ΘΕ196" (14/3/24)

Η έναρξη του μαθήματος επιλογής 68ΘE196 «Ο αρχαιοελληνικός τραγικός μύθος στο διαπολιτισμικο θέατρο για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/03/2022 στις 18:00. Εφόσον συνεχίζεται η κατάληψη, το μάθημα θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ο σύνδεσμος θα αποσταλεί εγκαίρως σε όσους/ες έχουν εγγραφεί στο μάθημα (δείτε eclass, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση τη Δευτέρα).

Δια ζώσης το μάθημα θα πραγματοποιείται στην αίθουσα 640.

Παρακαλούνται οι φοιτήτριες/φοιτητές να λάβουν υπόψιν τους πως η παρουσία στα μαθήματα είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα δε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Το μάθημα επιδιώκει να φέρει τους φοιτητές/φοιτήτριες σε επαφή με ζητήματα πρόσληψης του αρχαιοελληνικού τραγικού μύθου στο σύγχρονο διαπολιτισμικό θέατρο και τους προσκαλεί να στοχαστούν κριτικά πάνω σε ερωτήματα σχετικά με την ηθική, την πολιτική και την αισθητική διάσταση της εν λόγω πρόσληψης. Μεταξύ άλλων περιοχών σύγχρονης πρόσληψης του αρχαιοελληνικού τραγικού μύθου, οι φοιτητές/φοιτήτριες διερευνούν αυτές που προσδιορίζονται από διασκευές του σε προγράμματα που απευθύνονται σε νέους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις (at-risk youth), από διασκευές για την προαγωγή της υγείας και του καλώς έχειν ατόμων με διαταραχή μετατραυματικού στρες, AIDS/HIV, επιζησάντων  βιασμού, κ.λπ., και από διασκευές σε κοινότητες εν κρίσει (π.χ. εμπόλεμες ζώνες, κέντρα υποδοχής/φιλοξενίας προσφύγων, γκέτο, κ.λπ.). Εξετάζεται, ακόμα, η θέση του αρχαιοελληνικού τραγικού μύθου στο ψηφιακό θέατρο, και συγκεκριμένα στο ψηφιακό θέατρο που στοχεύει στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.