ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025
Η θέση του/της θεατρολόγου στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ως εκπαιδευτής/τρια ενηλίκων

Tο Δίκτυο Αποφοίτων ΤΘΣ ΕΚΠΑ διοργανώνει Online Σεμινάριο με εισηγήτρια τη συνάδελφό μας Σοφία Καραγιάννη με θέμα:

«Η θέση του/της θεατρολόγου στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ως εκπαιδευτής/τρια ενηλίκων» το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025, 10.00-13.00.

Με αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις προοπτικές που υπάρχουν στο πεδίο της Επαγγελματικής Κατάρτισης και το πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τις επαγγελματικές μας δυνατότητες.

Ελάτε να γνωρίσετε τις δομές όπου μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε – Δημόσιες & Ιδιωτικές ΣΑΕΚ, ΚΔΒΜ, ΣΔΕ και ΚΕΚ. Μάθετε πώς μπορείτε να διδάξετε σε περιβάλλοντα που διοικούνται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να εξοικειωθείτε με το θεσμικό πλαίσιο της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα και να αποκτήσετε πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ για εγγραφή στα Μητρώα Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

 

Γιατί να συμμετέχετε;
✅ Για να ενημερωθείτε για μια μοναδική επαγγελματική κατεύθυνση.
✅ Για να διευρύνετε τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες.
✅ Για να επενδύσετε στο μέλλον σας με νέες ευκαιρίες

Μην το χάσετε! ✨

Δήλωσε συμμετοχή στο apofoitoi.theatre.ekpa[at]gmail[dot]com μέχρι της 07/02/2025.

Σύνδεσμος: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=ma0facbb37fa8cc07d07d285b47e49924

 

Βιογραφικό Σοφίας Καραγιάννη
 

Γεννήθηκε το 1979 στην Θεσσαλονίκη. Είναι θεατρολόγος (απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ. Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση, διεύθυνση παραγωγής και marketing θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, μουσικές συναυλίες) καθώς και με τις εκδόσεις προγραμμάτων θεατρικών παραστάσεων.

Η επαγγελματική της πορεία στο θέατρο ξεκίνησε από τα θέατρα Μέλι και Coronet, ως θεατρολόγος, υπεύθυνη δραματολογίου και επιμελήτρια θεατρικών προγραμμάτων. Το 2005 ξεκίνησε η συνεργασία της με την «Θεατρική Εστία Α.Ε.» (θέατρα Μουσούρη και Ήβη, η οποία κράτησε επτά περίπου χρόνια. Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις Audio Visual και Power Music Production στο τμήμα της μεταγλώττισης. Έχει, επίσης, διετελέσει Γενική Γραμματέας στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων (2006-2008). Υπήρξε υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής (2014-2015) στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Θεάτρου ΠΚ και υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής των παραστάσεων του χοροθεάτρου του Παύλου Κουρτίδη (2015-2020) και από το 2014 είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού/πολιτιστικής ιστοσελίδας www.boemradio.com.

Από το 2011 διδάσκει θεατρική αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχει οργανώσει δεκάδες μαθητικές θεατρικές παραστάσεις.

Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) διδάσκει από το 2008 έως και σήμερα σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης πρώην Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (τα μαθήματα Ιστορία Θέατρου-Κινηματογράφου, Δραματολογία, Θεωρία Υποκριτικής, Σενάριο, Κουκλοθέατρο-Θέατρο Σκιών και Θεατρικό Παιχνίδι). Στον ΕΟΠΠΕΠ είναι Μέλος Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων και Αξιολογήτρια στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) των ειδικοτήτων Υποκριτική Θεάτρου Κινηματογράφου και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Συνεργάστηκε με την ΓΣΕΕ και τους εκπαιδευτικούς της φορείς (ΚΑΝΕΠ, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ΙΜΕ/ΓΣΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ) για την συγγραφή των επικαιροποιημένων Οδηγών Σπουδών, Εγχειριδίων και Τραπεζών Θεμάτων των ειδικοτήτων των ΣΑΕΚ Υποκριτική Τέχνη, Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, Τέχνη Σεναριογραφίας, Δημιουργική Γραφή, Λογοτεχνική Μετάφραση Κειμένων και Διόρθωση, Επιμέλεια Κειμένων καθώς και στην ανάπτυξη του νέου Επαγγελματικού Περιγράμματος με τίτλο «Τεχνικός Σκηνής».