ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ «ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ – ΦΑΙΔΡΑ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
ΕΚΘΕΣΗ «ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ – ΦΑΙΔΡΑ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Εγκαίνια της έκθεσης «Ιππόλυτος – Φαίδρα» από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στον Εκθεσιακό Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, στις 5 Ιουλίου 2024.

Με την επιστημονική επιμέλεια του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, διοργανώνεται περιοδική έκθεση αφιερωμένη στις μορφές του Ιππόλυτου και της Φαίδρας. Αφορμή της έκθεσης είναι η συμπλήρωση 70 ετών από την άτυπη έναρξη των Επιδαυρίων το 1954, με την παράσταση του Ιππόλυτου του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, με σκηνοθεσία του Δημήτρη Ροντήρη και με μουσική του Δημήτρη Μητρόπουλου.

Πολύτιμα τεκμήρια από το αρχείο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, του Εθνικού Θεάτρου και πολλών ακόμη πολιτιστικών οργανισμών (κοστούμια, μάσκες, μακέτες, παρτιτούρες και οπτικοακουστικό υλικό) προσφέρουν μια γοητευτική αναδρομή στις παραστάσεις του Ιππόλυτου του Ευριπίδη και της Φαίδρας του Ρακίνα, που πραγματοποιήθηκαν στο αργολικό θέατρο από τη δεκαετία του 1950 έως τις μέρες μας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την περίοδο από 5 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου, 18:00-01:00, τις ημέρες των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο). Η είσοδος είναι δωρεάν.

https://aefestival.gr/festival_events/ippolytos-faidra/