Αρχική » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

04.05.2020

Σημαντική ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΑΕΙ


Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανώτατη εκπαίδευση, αναφέρει τα εξής:


  • Συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.
  • Από την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

  • Επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεων.

  • Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν. Αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής τους.

  • Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας αρμόδιου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κύριου Αποστόλη Δημητρόπουλου, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία των Πανεπιστημίων κάτω από τις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες και η διασφάλιση του εξαμήνου με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Συνόδου σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει άμεσα το Υπουργείο και που αφορούν στην παράταση του εξαμήνου, όπου απαιτείται, για την ολοκλήρωση εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων και της πρακτικής άσκησης. Επίσης, όπου απαιτηθεί, θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων με τρόπο που θα διασφαλίζει την εγκυρότητα και αξιοπιστία τους και ταυτόχρονα την ασφάλεια της μετακίνησης και της συμμετοχής των φοιτητών, των φοιτητριών και των διδασκόντων σε αυτές.

Επιπλέον, Η Σύνοδος επεσήμανε την κρισιμότητα της άμεσης προκήρυξης των κενωθεισών θέσεων μελών ΔΕΠ κατά το 2019, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης με θέσεις μελών ΔΕΠ των Σχολών Επιστημών Υγείας από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας στις συνθήκες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί για το ΕΣΥ. Επίσης, η Σύνοδος ζήτησε την προκήρυξη νέων θέσεων των κλάδων ΕΤΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ