Αρχική » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

05.09.2019

Ίδρυμα ιστορικών μελετών - εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου

15/9 , 24/9 , 25/9

 Tο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει:

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με την Ένωση ΜικρασιατώνΛαμίας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Υψηλάντου 17, Λαμία).

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο ΜικρασιατώνΚαβάλας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Κινηματοθέατρο Oscar (Φιλελλήνων 16, Καβάλα).

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων ΚυριώνΔράμας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Βεργίνας 220, Δράμα).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΣΜΕ

Η Ανατολή Έδυσε

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού
Μουσική: Γιάννης Βοργίας
Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου
Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκη