Αρχική » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

18.02.2020

Ανακοινώσεις σχετικά με την πρακτική άσκηση ακ. ετους 2019-2020

Τελευταία ενημέρωση 18-2-20

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ART & LIFE

Το art & life, είναι το site που συγκεντρώνει όλες τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, σε 21 πόλεις της Ελλάδας και έχει καταφέρει να έχει το πιο πλούσιο και το πιο επικαιροποιημένο περιεχόμενο από οποιοδήποτε άλλο site. Στα πλαίσια της πρακτικής ο φοιτητής/φοιτήτρια, θα αναζητήσει έγκυρες πληροφορίες και φωτογραφίες για να εμπλουτιστούν οι σελίδες καλλιτεχνών (οι καλλιτέχνες μπορεί να είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, μουσικοί, συνθέτες, χορευτές και γενικότερα να ανήκουν σε οποιοδήποτε επάγγελμα παράγει καλές τέχνες στην Ελλάδα). Επίσης θα βοηθήσει στην καταχώρηση πληροφοριών για τις τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την τέχνη και τη ζωή!

Τυπικά προσόντα

Όρεξη και θέληση για ποιοτική δουλειά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολούθηση των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δρώμενων

Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας

Μεγάλη εξοικείωση με τους υπολογιστές και το internet (δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις)

Γνώση και χρήση των social media είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη

Επιδίωξη για υψηλή ποιότητα στο παραγόμενο αποτέλεσμα

Τόπος και ωράριο

Η/Ο ενδιαφερόμενη/ο μέχρι να εκπαιδευτεί, θα εργάζεται στα γραφεία του art & life (στην Αγία Παρασκευή, Αττικής). Στην πορεία της πρακτικής και εφόσον έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται άλλη εκπαίδευση και είναι υπεύθυνος και συνεπής στις υποχρεώσεις του, μπορεί να δουλεύει από οποιοδήποτε μέρος επιθυμεί. Το ωράριο της απασχόλησης, σε περίπτωση που εργάζεται στα γραφεία του art & life θα ξεκινάει στις 12:00 και στην περίπτωση εργασίας από απόσταση, με οποιοδήποτε ωράριο μέσα στην ημέρα, επιθυμεί. Πρέπει να τονιστεί ότι η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας, δεν είναι δεδομένη και παρέχεται μόνο σε όσους έχουν καλό ποιοτικά και ποσοτικά αποτέλεσμα στην εργασία τους και απαραίτητη προϋπόθεση γι’αυτό, είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει ισχυρή αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο.

Μετά το τέλος της πρακτικής.

Το art&life αυτήν τη στιγμή απασχολεί μόνιμα στην ομάδα του δυο εργαζόμενους που ξεκίνησαν κάνοντας την πρακτική τους και όσοι φοιτητές αποδείξουν και την αξία τους και το ενδιαφέρον τους για τα αντικείμενα του art&life, υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν (ή να συνεχίσουν) την καριέρα τους ως εργαζόμενοι στο art&life.  Σημείωση που ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, δεν ισχύει πάντα: όλοι οι εργαζόμενοι του art&life είναι κανονικά δηλωμένοι στο ΙΚΑ

Αν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε στείλετε το βιογραφικό σας στο jobs[at]artandlife[dot]gr

Βρείτε μας στο http://www.artandlife.gr

Γίνετε φίλοι της σελίδας μας στο facebook στις διευθύνσεις:

https://www.facebook.com/AnL.Athens (για την Αθήνα)

https://www.facebook.com/AnL.Thessaloniki (για τη Θεσσαλονίκη)

(18-2-20)

-----------------

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ "ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ"

1)Το "Από Μηχανής Θέατρο" δίνει την δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται για θέματα του αντικειμένου τους.

Οι θέσεις για πρακτική άσκηση θα καλύψουν τομείς βοηθητικού προσωπικού. Οι φοιτητές θα απασχοληθούν ως βοηθοί σκηνοθέτες, βοηθοί παραγωγής, βοηθητικό προσωπικό στην λειτουργία του θεάτρου, και θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το θέατρο στο apomixanis.theatro[at]gmail[dot]com και στο 2105232097.

2)Το "Από Μηχανής Θέατρο" δίνει την δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές/στριες ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας που ενδιαφέρονται για θέματα του αντικειμένου τους.

Οι θέσεις για πρακτική άσκηση θα καλύψουν τομείς βοηθητικού προσωπικού. Οι φοιτητές θα απασχοληθούν ως βοηθοί ηχολήπτη και βοηθοί τεχνικών σκηνής, και θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην κάλυψη του οπτικοακουστικού μέρους μιας θεατρικής παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το θέατρο στο apomixanis.theatro[at]gmail[dot]com και στο 2105232097.

(18-2-20)

-----------

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ACSATHENS) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Θ.Σ.

Προσκαλούμε τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (Π.Π.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών να υποβάλουν αίτηση για την Πρακτική τους Άσκηση στο Λύκειο του ACSAthens.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ:

Κάνοντας την Πρακτική σου άσκηση στο ACS, θα παρακολουθήσεις και θα συμμετάσχεις σε ένα δυναμικό, πρακτικό και αυθεντικό διδακτικό πρόγραμμα Θεάτρου στα Αγγλικά που περιλαμβάνει:

 • 2 πρακτικά εξαμηνιαία μαθήματα επιλογής για τις τάξεις 3η Γυμνασίου – 3η Λυκείου (Drama 1-2)
 • 2 πρακτικά και θεωρητικά ετήσια μαθήματα για τις τάξεις 2α - 3η Λυκείου (IBTheater 1-2)
 • Πάνω από 3 θεατρικές παρουσιάσεις ετησίως
 • 3 δραστήριους θεατρικούς ομίλους

ΟΦΕΛΗ:

Παίρνοντας μέρος στην καθημερινή ζωή ενός από τους καλύτερους φορείς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επωφεληθείς με τους εξής τρόπους:

 • Θα εξοικειωθείς με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στο αντικείμενό σου και θα μάθεις σχετικά με το σχεδιασμό και την παράδοση μαθήματος, το σχεδιασμό διδακτικής ενότητας, αξιολόγηση, ανέβασμα μαθητικής παράστασης, και πολλά άλλα.
 • Θα αποκτήσεις εμπειρία από το Διεθνές Μπακαλορεά (IBDiploma), που διδάσκεται σε πάνω από 4.000 σχολεία σε όλο τον κόσμο.
 • Θα εκτεθείς στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της παιδαγωγικής θεωρίας και πράξης και θα εμπνευστείς από τις πιο ριζοσπαστικές, καινοτόμες διδακτικές μεθόδους.
 • Θα γίνεις μέρος μιας ζωντανής διεθνούς κοινωνίας με μαθητές και καθηγητές από περισσότερες από 50 χώρες.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ:

Απαραίτητα για να υποβάλεις την αίτηση σου για Πρακτική στο ACS είναι:

 • Η γνώση πολύ καλών Αγγλικών, γραπτών και προφορικών, καθώς η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά.
 • Το ρητό ενδιαφέρον σου για το Θέατρο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Κίνητρο, πρωτοβουλία, και θέληση να δουλέψεις πολύ και να μάθεις πολλά
 • Δέσμευση στην αποστολή του Σχολείου και την παιδαγωγική του φιλοσοφία
 • Συμμόρφωση με την πολιτική του Σχολείου ως προς το ντύσιμο, τη συμπεριφορά κτλ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Όλοι οι αιτούντες πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή, στα ΑΓΓΛΙΚΑ, μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση:

Mr. David Nelson, Academy Principal: nelson[at]acs[dot]gr

Ms. MaryAnn Augoustatos, Director of the Learning Commons: augoustatosm[at]acs[dot]gr

cc. Ms. Sofia Thanopoulou, Academy Faculty, Theater & Drama: thanopoulous[at]acs[dot]gr

Η επιστολή (μισή περίπου σελίδα) πρέπει να δηλώνει το ενδιαφέρον σου για την εκπαίδευση και να εξηγεί την καταλληλότητά σου για τη θέση.

Οι επιτυχείς αιτούντες θα καλούνται για συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σχολείο επισκεφτείτε το www.acs.gr

(28-1-20)

----------------

Το Θέατρο Δεκατέσσερα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Ginger Creepers, δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εμπειρία στο αντικείμενό τους. Πιο συγκεκριμένα, θα καλυφθούν θέσεις βοηθού σκηνής και βοηθού παραγωγής για τις τρέχουσες και επικείμενες παραγωγές του θεάτρου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο dekatesseratheater[at]gmail[dot]com ή στο 694 364 8438 από τις 14:00 μέχρι τις 18:00.

(16-1-20)

--------------------

H bijoux de kant αναζητά ένα άτομο που επιθυμεί να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση για τις ανάγκες της παραγωγής «Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας» ως βοηθός σκηνοθέτη β’ καθώς και να συμβάλει στη εύρυθμη λειτουργία και οργάνωση της ομάδας και της παραγωγής κατά το χρονικό διάστημα: Ιανουάριος 2020 - Απρίλιος 2020. Τόπος εργασίας: Αθήνα (κέντρο) και Νέος Κόσμος Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στέλνετε στο bijouxdekantfactory[at]gmail[dot]com με θέμα «πρακτική άσκηση 2020». Για πληροφορίες επικοινωνείτε επίσης στο 6986182870. Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 17/01/2020.

(7-1-20)

-----------

Ομάδα Θεάτρου «Ανεμόμυλοι» αναζητά δύο φοιτητές προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, από 15 Ιανουαρίου έως 15 Μαΐου 2020 (εξαιρουμένης της περιόδου των διακοπών του Πάσχα). Οι τομείς απασχόλησης θα είναι αυτοί του Βοηθού Σκηνοθέτη και του Βοηθού Οργάνωσης Παραγωγής στη θεατρική παράσταση που ετοιμάζει η ομάδα. Η παράσταση θα ανέβει σε κεντρικό θέατρο την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ το θεατρικό έργο εντάσσεται στη σύγχρονη ρωσική δραματουργία. Επιπλέον οι φοιτητές θα αποτελέσουν βοηθητικό προσωπικό στην λειτουργία του θεάτρου τις μέρες και ώρες της παράστασης, έτσι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την διαδικασία παραγωγής μιας θεατρικής παράστασης, από την αρχή μέχρι το τέλος.Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της ομάδας Χρήστο Χριστόπουλο, στο email: anemomiloiTG[at]gmail[dot]com

(30-12-19)

-----------

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ«ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ»

Το "Από Μηχανής Θέατρο" δίνει την δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται για θέματα του αντικειμένου τους.

Οι θέσεις για πρακτική άσκηση θα καλύψουν τομείς βοηθητικού προσωπικού. Οι φοιτητές θα απασχοληθούν ως βοηθοί σκηνοθέτες, βοηθοί παραγωγής, βοηθητικό προσωπικό στην λειτουργία του θεάτρου, και θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το θέατρο στο apomixanis.theatro[at]gmail[dot]com και στο 2105232097.

Το "Από Μηχανής Θέατρο" δίνει την δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές/στριες ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας που ενδιαφέρονται για θέματα του αντικειμένου τους.

Οι θέσεις για πρακτική άσκηση θα καλύψουν τομείς βοηθητικού προσωπικού. Οι φοιτητές θα απασχοληθούν ως βοηθοί ηχολήπτη και βοηθοί τεχνικών σκηνής, και θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην κάλυψη του οπτικοακουστικού μέρους μιας θεατρικής παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το θέατρο στο apomixanis.theatro[at]gmail[dot]com και στο 2105232097.

(9-12-19)

---------

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, ζητά να απασχολήσει δύο (2) φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ως βοηθούς Θεατρολόγους στα Θεατρικά Εργαστήρια Εφήβων και Παιδιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν στην οργάνωση και διεξαγωγή του μαθήματος, καθώς και στην προετοιμασία της τελικής παράστασης. Οι θέσεις είναι μερικής απασχόλησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κυρία Στέλλα Κωστοπούλου στο τηλ. 6972766524.

(29-11-19)

----------

Πρακτική άσκηση στην πολιτιστική ιστοσελίδα Culturenow

Η πολιτιστική ιστοσελίδα Culturenow (culturenow.gr) αναζητάει φοιτητές θεατρικών σπουδών για πρακτική άσκηση. Η πρακτική άσκηση δεν απαιτεί φυσική παρουσία στο γραφείο, ενώ παράλληλα θα δοθεί βεβαίωση πρακτικής άσκησης και συστατική επιστολή από τον εκδότη.

Η πρακτική άσκηση θα περιλαμβάνει την ενασχόληση με την στήλη Θεάτρου του Culturenow. Όλα τα άρθρα θα είναι ενυπόγραφα.Ενημερώνουμε πως θα υπάρξει μία μικρή δοκιμαστική περίοδος, πριν ξεκινήσει η μόνιμη συνεργασία με το site.

Αναλυτικότερα:

-Κριτικές θεάτρου - Θεατρικά αφιερώματα και άρθρα

-Συνεντεύξεις με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και συντελεστές θεατρικών παραστάσεων

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης ο φοιτητής θα έχει ελεύθερη πρόσβαση με δημοσιογραφικό πάσο σε θεατρικές παραστάσεις , ενώ παράλληλα θα γνωρίσει από κοντά συντελεστές θεάτρου.

Απαραίτητα προσόντα:

-Σπουδαστής ή απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

-Πάνω από 20 ετών (3ο–4οέτος σπουδών)-Άριστη χρήση του γραπτού λόγου

Αιτήσεις συμμετοχής:

1.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο info@culturenow.gr με την ένδειξη στο τίτλο του email «ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ –ΘΕΑΤΡΟ – ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ».

2.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν δείγματα γραφής τους, επιλέγοντας δύο από τις τρεις παρακάτω θεματικές:

α)Υποθετικές ερωτήσεις για συνέντευξη κάποιου συντελεστή θεατρικής παράστασης

β)Κριτική θεάτρου για μία παράσταση

γ)Αφιέρωμα ελεύθερης επιλογής (Τα κείμενα θα πρέπει να αφορούν θεατρικές παραστάσεις που παίζονται για την θεατρική σεζόν 2019-2020 - Τα κείμενα δεν θα δημοσιευτούν)

(29-11-19)

-------------

Θέσεις πρακτικής άσκησης - Συντεχνία του Γέλιου

Η ομάδα θεάτρου για παιδιά και νέους Συντεχνία του Γέλιου ζητά άμεσα για την τρέχουσα θεατρική χρονιά δύο φοιτητές για την πρακτική άσκηση έως τον Απρίλιο του 2020.

Η μία θέση αφορά βοηθό παραγωγής και οργάνωσης παραστάσεων για σχολεία α) για τις ανάγκες διεξαγωγής των θεατρικών παραστάσεων που ήδη για δεύτερη χρονιά τρέχουν , καθώς β) και τις ανάγκες της νέας θεατρικής παραγωγής την άνοιξη του 2020.

Ενδεικτικά, ο βοηθός παραγωγής θα συνεργάζεται με τον υπεύθυνο Οργάνωσης παραγωγής για συντονισμό χώρου και χρόνου προβών, για να εξασφαλίζει υλικά και αντικείμενα για την παράσταση, θα επικουρεί μαζί με τον υπεύθυνο Οργάνωσης τον παραγωγό και θα διεκπεραιώνει εκκρεμότητες σχετικές με την προετοιμασία και διεξαγωγή της παράστασης. Παρακολούθηση χρονοδιαγραμμάτων, συντονισμός προσλήψεων, επικοινωνία με συντελεστές για τρέχουσα ζητήματα, επιβεβαιώσεις σχολείων για επικείμενες επισκέψεις, υποδοχή και ταξιθεσία σχολικού κοινού.

Η συμμετοχή θα είναι τόσο στο καλλιτεχνικό μέρος (προετοιμασία νέας παραγωγής) όσο και στο κομμάτι της παραγωγής/λειτουργίας παραστάσεων και θεάτρου.

Η δεύτερη θέση αφορά βοηθό – τεχνικό ήχου: θα χειρίζεται την κονσόλα του ήχου ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη για τις αλλαγές του ήχου ή/και της μουσικής ανά σκηνή και στιγμή. Κύριο μέλημα είναι η διευθέτηση και το στήσιμο του εξοπλισμού (ηχεία , κονσόλες , καλώδια , ενισχυτές μικρόφωνα, κλπ) Ο ηχολήπτης είναι υπεύθυνος για το πότε θα πέσουν τα διάφορα Cues κατά την διάρκεια της παράστασης.

Αποστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και βιογραφικού σημειώματος: syntechniatougeliou@gmail.com και τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943236032.

(19-11-19)

-----------

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ SKROW THEATER

Εκ μέρους του *skrow theater* προσφέρονται για την επόμενη σεζόν 2 θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές της σχολής Θεατρικών Σπουδών που το επιθυμούν.

Οι ασκούμενοι θα απασχοληθούν ως assistant stage manager και front of house στο θέατρο skrow για την περίοδο από Δεκέμβριο 2019 έως και Μάρτιο 2020, οπότε και θα καλυφθούν 320 ώρες για τον καθένα με ωράριο part-time. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα παρακολούθησης προβών με καθήκοντα β' βοηθού σκηνοθέτη, καθώς και καθήκοντα assistant stage manager και front of house στη διαδικασία λειτουργίας του θεάτρου, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία τόσο στην καλλιτεχνική δημιουργία μιας παράστασης όσο και στην παραγωγή και καθημερινή λειτουργία ενός θεάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία:

Άννα Μιχελή
Managing Director
skrow. theater
Archelaou 5, Pangrati
Athens, Greece, 11635
tel. 0030 210 7235842
mob. 0030 697 6559170
www.skrowtheater.com

(1-11-19)

----------

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρία Σάββα

Περσεπόλεως 30, Άνω Ιλίσια, 15771

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107717878 - 6977747262

Email: theatrepaiktes@ath.forthnet.gr

Η Εταιρεία θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ ζητά άμεσα φοιτητές που να ενδιαφέρονται να  συνεργαστούν με την Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ στα πλαίσια του μαθήματος της Πρακτικής Άσκησης. Οι υποψήφιοι/ες χρειάζεται να έχουν ομαδικό πνεύμα, να είναι επικοινωνιακοί/ές και να έχουν γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εργαστούν σε διάφορους τομείς.

Βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας η οποία θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί πριν το ξεκίνημα των προβών. Αρχικά οι φοιτητές που συμμετέχουν θα εργαστούν για την έρευνα υλικού γύρω από το θέμα μας. Επίσης για την έρευνα και σύνταξη μελλοντικού δραματολογίου και τέλος να συμμετέχουν βοηθητικά στην διασκευή-δραματουργία των κειμένων που θα χρησιμοποιηθούν για το ανέβασμα παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με  την σκηνοθέτη και καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Σάββα στο τηλέφωνο 6977747262, για περισσότερες πληροφορίες, και να στείλουν το βιογραφικό τους στο theatrepaiktes@gmail.com.

(30-10-19)

-------

Η Πολιτιστική Εταιρεία Εάν αναζητεί ένα άτομο για πρακτική άσκηση για την παράσταση Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιοπου παίζεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής Λίλιαν Βουδούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για παιδική παράσταση που παίζεται καθημερινές για σχολεία και Κυριακές πρωί για το κοινό.

Το άτομο που θα κάνει την πρακτική του άσκηση μαζί μας θα έχει καθήκοντα φροντιστή σκηνής, και ενδεχομένως χειρισμού κονσόλας

Η διάρκεια της πρακτικής είναι για το διάστημα Noέμβριος 19- Απρίλιος 20

Tηλέφωνο υπεύθυνης παραγωγής (Ειρήνη Αναγνωστοπούλου): 6972074016

Τηλέφωνο επικοινωνίας βοηθός σκηνοθέτη (Δογάνη Σμαράγδα): 6989103455

(23-10-19)

--------

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Ηλακατη και η σκηνοθετις Ευχαρις Παπαιωάννου, αναζητά φοιτητή για την πρακτική του άσκηση, για τη θεση βοηθού σκηνοθέτη. Αποστείλετε τα βιογραφικά σας, στο email jenniepap[at]hotmail[dot]com

(15-10-19)

---------

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών Λυκόφως αναζητά για την επερχόμενη παραγωγή της "ΑΜΛΕΤ" σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, άτομα για πρακτική εξάσκηση στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου στις εξής θέσεις: υποδοχή του κοινού και φροντιστήριο. Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από την Κατερίνα Ευαγγελάτου μετά από συνέντευξη. Αποστολή δήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hamletpraktiki@gmail.com

(15-10-19)

--------

Το εργαστήρι θεάτρου Καταπactή, είναι ένας χώρος που δραστηριοποιείται κατά βάση στην εκπαίδευση ερασιτεχνών και τη συμμετοχή τους σε θεατρική παράσταση. Λειτουργούν τμήματα:

 • συγγραφής θεατρικού έργου

 • υποκριτικής ερασιτεχνικού θεάτρου

 • σκηνογραφίας

 • θεατρικών φωτισμών.

Επίσης στον χώρο πραγματοποιούνται σεμινάρια για επαγγελματίες του θεάτρου και πρόβες θεατρικών ομάδων.

Αναζητούμε έναν/μία τελειόφοιτο του τμήματος θεατρολογίας για να κάνει πρακτική άσκηση. Θα ασχοληθεί με:

 1. τη θεατρολογική και δραματουργική ανάλυση των έργων που θα ανέβουν και με την παρουσίαση της δουλειάς  αυτής στους συντελεστές

 2. Θα έχει τη δυνατότητα να αρθρογραφήσει στο site της Kαταπactής και σε άλλα συνεργαζόμενα site

 3. Επίσης θα εκτελέσει χρέη βοηθού σκηνοθέτη σε κάποια από τις παραστάσεις που θα ανέβουν από την Καταπactή σε κάποιο θέατρο και θα έχουν προκύψει από τη συνεργασία των μαθητών όλων των τμημάτων.

Τέλος είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Καταπactή είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος χώρος που κάθε χρόνο καινοτομεί με τα εργαστήρια και τα σεμινάρια που διοργανώνει γύρω από την τέχνη του θεάτρου. Όλοι εμείς στην Καταπactή αναζητούμε πάντα καινούριες ιδέες και ανθρώπους να τις πραγματοποιήσουν, παρέχοντας τους ένα υγιές και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον!

Απαραίτητες Ικανότητες και Δεξιότητες:
1)Δημιουργική και επικοινωνιακή διάθεση
2)Οργάνωση
3)Χειρισμό Η/Υ
4)Social Media

Υπεύθυνος: Σωτήρης Δούβρης

 Περισσότερες πληροφορίες:

 www.katapacti,gr

 info[at]katapacti[dot]gr

 2168096448

(11-10-19)

--------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΜΑ»

Το Θέατρο «ΑΛΜΑ» δίνει την δυνατότητα σε φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση εν όψει της θεατρικής περιόδου 2019- 2020.

Οι φοιτητές/τριες θα απασχοληθούν ως βοηθητικό προσωπικό (βοηθοί σκηνοθέτες, βοηθοί παραγωγής, βοηθητικό προσωπικό στην λειτουργία του θεάτρου) και θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν συνολικά στην παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το θέατρο στο 2105220100 καθώς και στο theatroalma@gmail.com.

(30-9-19)

---------------

Θεατρικός Οργανισμός Ομάδα Πλάνη

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

 Ανακοίνωση προς τους Φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Θέμα: Πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους σπουδαστές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών πως το Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής ενδιαφέρεται να προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης στους φοιτητές της σχολή σας.

Πιστεύουμε πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους φοιτητές να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση στο θέατρο Βαφείο, καθώς θα έρθουν σε επαφή με πολλές και διαφορετικές θεατρικές παραγωγές/παραστάσεις από το σύγχρονο, το κλασσικό, αλλά και το νεοελληνικό θέατρο. Το ρεπερτόριο του θεάτρου θα είναι εξαιρετικά πλούσιο και ποικιλόμορφο.

Η εξέλιξη μιας παράστασης, από την παραγωγή, την προεργασία, τις πρόβες, μέχρι την πρεμιέρα, αλλά και η πορεία των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της θεατρικής σαιζόν, είναι μια πηγή γνώσεων για όλους τους ανθρώπους του θεάτρου και φυσικά για τους φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών.

Προς τους ενδιαφερόμενους φοιτητές: Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή τυχόν απορίες σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 3425637 & 6944 418987 ή στο mail: vafeiotheater@gmail.com

Κώστας Δελακούρας

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

(20/9/19)

-------------

ΘΕΑΤΡΟ ALTERAPARS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Ο θεατρικός οργανισμός Alterapars αναζητά και δίνει τη δυνατότητα  σε φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο θέατρο AlteraParsεν όψει της θεατρικής περιόδου 2019-2020.

Αναζητούνται ειδικότερα:

Φοιτητές/τριες για τα χρονικά διαστήματα:

Οκτώβριο 2019 - Ιανουάριο 2020

Φεβρουάριο 2020 – Ιούνιο 2020

Επικοινωνία:

Altera pars: 210 34 10011 - 6948 049 430 / κα Χειμώνα (Ηθοποιός/Θεατρολόγος)

e-mail :altera_pars[at]yahoo[dot]gr

site: www.alteraparstheater.gr

(16-9-19)

--------------

Αγαπητοί Κυρίες/Κύριοι

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει θέση βοηθού σκηνοθέτη για πρακτική φοιτήτριας/φοιτητή για την παράσταση "ο Κύκνος" της Elizabeth Egloff, που θα ανέβει στο Αγγέλων Βήμα από αρχές Νοεμβρίου. Οι πρόβες αρχίζουν άμεσα.

Τηλ . επικοινωνίας 6944887717

Με εκτίμηση

Σταγκος Σταύρος

(4-9-19)

------

Το Θέατρο Σημείο θα ήθελε να προσκαλέσει 4 φοιτητές του θεατρολογικού τμήματος, για πρακτική ασκηση, κατά την θεατρική περίοδο 2019-2020. Οσοι ενδιαφέρονται παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Διαμαντή στο 6970989918.

Ευχαριστω πολύ

Νίκος Διαμαντής

(2-9-19)