Αρχική » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

31.07.2017

Ανακοινώσεις για την πρακτική άσκηση ακ.έτους 2016-2017

Τελευταία ενημέρωση : 31-7-2017 Βαθμολόγηση, Θέατρο Πειραιά,Αβάντι,Φεστιβάλ Αθηνών,Κιβωτός του Κόσμου,Δήμος Πειραιά,Analogio,Θέατρο Πόρτα,ΠράσσεινΆλογα,Θέατρο Λ.Βογιατζής,ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, Δικαιολογητικά, Θέατρο Τέχνης

 

 

 

 


 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΙΣΤΡΟΣ

 Η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος αναζητά έναν φοιτητή/τρια του τμήματος θεατρικών σπουδών για τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη / διεύθυνσης παραγωγής για την παράσταση ΣΟΥΠΕΡΚΡΑΧ που θα ανέβει στο Σύγχρονο Θέατρο την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2018. Ο φοιτητής/τρια θα απασχοληθεί από τον Οκτώβριο του 2017, οπότε και θα ξεκινήσουν οι πρόβες έως τον Μάιο του 2018, οπότε και θα ολοκληρωθεί η παράσταση.

Στοιχεία επικοινωνίας: Μαργαρίτα Καστρινού, 6974436786

(31-7-2017)

------------------- 

Θέση πρακτικής στο αθηνόραμα/ athinorama.gr για ρεπορτάζ θεάτρου

 Το αθηνόραμα έχει αναρτήσει θέση πρακτικής για τρεις μήνες μέσω του προγράμματος Άτλας για μία/έναν φοιτήτρια/φοιτητή που ισχύει για όλο το διάστημα από 15/9/2017 ως τέλη Αυγούστου 2018 κατόπιν συνεννόησης για τις ακριβείς ημερομηνίες. 

Αντικείμενο πρακτικής:

Εκπαίδευση στη σύνταξη κειμένων σχετικών με την τοπική και διεθνή θεατρική επικαιρότητα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ για παραστάσεις, κριτικές, καταχώρηση πληροφοριών στους οδηγούς παραστάσεων. Εκπαίδευση στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ανέβασμα κειμένων online και τις ανάγκες του καθημερινού newsroom ενός οδηγού πόλης.  

Οι ενδιαφερόμενες/οι παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τη Δέσποινα Ζευκιλή στο dzeykili@athinorama.gr και 2107450100 από 4/9.

(21-7-17)

----------------

Θέση πρακτικής άσκησης στην παράσταση «Πηνελόπες»

 

Ζητείται φοιτητής/-τρια για να πραγματοποιήσει την πρακτική του/της άσκηση στην παράσταση «Πηνελόπες» σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Μητσοπούλου από 1/09/2017 έως 23/12/2017.

 

 Τα πεδία στα οποία θα χρειαστεί να εργαστεί είναι:

 

- στην οργάνωση παραγωγής

- ως β’ βοηθός σκηνοθέτη

- στην προώθηση της παράστασης

 

Η παράσταση «Πηνελόπες» παρουσιάστηκε στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του 2017. Θα συνεχιστεί από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να έχουν οργανωτικές ικανότητες, συνέπεια, υπευθυνότητα και αγάπη για τη δουλειά.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αφροδίτη Μητσοπούλου

6938575894

afroditi9791@hotmail.com

(19-7-17)------------------

Οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους και επιθυμούν να βαθμολογηθούν στο μάθημα της πρακτικής άσκησης μπορούν να αφήνουν τα απαραίτητα χαρτιά στη γραμματεία του τμήματος (ντουλαπάκι κας Αλτουβά) μέχρι την 30η Ιουνίου μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας.

Για τα απαιτούμενα έγγραφα υπάρχει ανακοίνωση αναρτημένη στην ιστοσελίδα της πρακτικής άσκησης.

(19-6-17)

------------

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα ήθελε να ζητήσει 8 φοιτητές για πρακτική άσκηση για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 - Ιούνιο 2018 γιά τις παραστάσεις που υλοποιούνται σε αυτό .

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Διαμαντή στο τηλ. 6976494351.

(1-6-2017)

--------------

Από τον θίασο Αβάντι ζητούνται φοιτητές για την Πρακτική Άσκηση προκειμένου να απασχοληθούν στα παρακάτω αντικείμενα στο πλαίσιο της νέας παράστασης «Το Χρυσό Αρισμαρί», που θα ανέβει στην παιδική-νεανική σκηνή του θεάτρου Αλίκη.

1.Δημιουργία θεατρολογικού υλικού για αποστολή στα εκπαιδευτήρια, ώστε να γίνεται προετοιμασία των μαθητών πριν την παράσταση, καθώς και υλικό που θα δίνεται στα σχολεία για δράσεις μετά την παράσταση.

2.Επικοινωνία με τα εκπαιδευτήρια με στόχο την ενημέρωση τους για τη θεματολογία της παράστασης καθώς και ποιοτική έρευνα για τους θεματικούς κύκλους που τους ενδιαφέρουν.

3.Δημιουργία και εκτέλεση θεατρικού παιχνιδιού για την υποδοχή των μαθητών στο θέατρο ώστε η θεατρική πράξη να ξεκινά από την είσοδο των μαθητών στο θέατρο.

4. Ως β’ βοηθοί σκηνοθέτη στις πρόβες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη κα Κέλλυ Σταμουλάκη (τηλ. γραφείου: 2109964691, 2109961323, e-mail: kellystamoulaki[at]gmail[dot]com)

(2-5-2017)

 ---------------

ΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Από το γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ζητείται φοιτητής/τρια για Πρακτική Άσκηση στον τομέα δημοσίων σχέσεων και γραμματειακής υποστήριξης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κ. Χρήστο Καρανάτση (στοιχεία επικοινωνίας: ckaranatsis[at]greekfestival[dot]gr, 6932330567)

(27-4-2017)
 

 --------------------

 

Πρακτική άσκηση στην Κιβωτό του Κόσμου

(7-3-2017)

-----------------

Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ βρίσκεται στην διαδικασία προετοιμασίας παράστασης που θα παιχτεί τον Ιούνιο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Για την προετοιμασία και τις ανάγκες της παράστασης θα ήθελε να συνεργασθεί με 4 φοιτητές για την Πρακτική τους Άσκηση.(Βοηθός σκηνοθέτη, συμμετοχή στην παραγωγή θεατρικής παράστασης, βοηθός τεχνικού, συνεργασία στην δραματουργία κειμένου) για το επόμενο διάστημα Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος (ανά δίμηνο 2 φοιτητές). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2107717878/6977747262 (Υπεύθυνη: Μαρία Σάββα)

(24-2-2017)

----------

Οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την Πρακτική τους καλούνται να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα την Παρασκευή 17/2, 9-12, στο γραφείοτης διδάσκουσας (916).

---------------

Προσκόμιση εγγράφων για την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης

Οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση καλούνται να συγκεντρώσουν τα παρακάτω έγγραφα που θα προσκομίσουν προκειμένου να βαθμολογηθούν στο αντίστοιχο μάθημα:

1. Βεβαίωση ολοκλήρωσης της πρακτικής άσκησης από τον φορέα με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου

2. Έκθεση αποτίμησης της πρακτικής άσκησης υπογεγραμμένη από τον/την επιβλέποντα/σα στην οποία να περιγράφεται το αντικείμενο απασχόλησης και η απόδοση του/της ασκουμένου/ης

3. Έκθεση αποτίμηση της πρακτικής άσκησης υπογεγραμμένη από τον/την ασκούμενο/η στην οποία να περιγράφεται το αντικείμενο απασχόλησης και το πλαίσιο συνεργασίας με τον φορέα

4. Άτυπο παρουσιολόγιο με τις ώρες απασχόλησης στον φορέα που να πιστοποιεί τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου (αντίστοιχο με 2 μήνες πλήρους απασχόλησης), υπογεγραμμένο από τον/την ασκούμενο/η και τον/την επιβλέποντα/σα

Οι ημερομηνίες για την προσκόμιση των παραπάνω θα ανακοινωθούν.

(19-1-2017)

-----------------------------

Ο Δήμος Πειραιά επιθυμεί να απασχολήσει φοιτητές/τριες του Τμήματός μας στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης για την καταγραφή, ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του Αρχείου Δημήτρη Ροντήρη.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον κ. Κώστα Κουρμουλάκη στο τηλ. 2104126760 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: kostaskourmulakis[at]gmail[dot]com.

(25-10-2016)

 -------------------------------------

Το ANALOGIO FESTIVAL προσφέρει 5 θέσεις για πρακτική άσκηση σε φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οι θέσεις αφορούν τους τομείς:

-          Εργασία στο αρχείο του Φεστιβάλ

-          Πολιτιστικό management σε διεθνείς διοργανώσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την καλλιτεχνική διευθύντρια, κα Σίσσυ Παπαθανασίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: analogiotheaterfestival[at]gmail[dot]com και στο τηλέφωνο: 6977241106.

(12-10-16)

----------------------------------------

Πρακτική Άσκηση στο Θέατρο Πόρτα

Το θέατρο «Πόρτα» θα ήθελε να συνεργασθεί με 4 φοιτητές για την Πρακτική τους Άσκηση. Ειδικότερα: -Δύο (2) φοιτητές/τριες για το τετράμηνο Νοέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017 - Δύο φοιτητές/τριες για το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2017.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

Σοφιάννα Μαυράκη: 6988982394

Κατερίνα Γλωσοπούλου: 6978171426

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

(6-10-16)

----------------------------------------

Για το χειμερινό εξάμηνο οι φοιτητές θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την Πράκτικη Άσκηση κάθε Τρίτη, ώρες 9.30-12.00, στο γραφείο της κας Αλεξίας Αλτουβά (916).

(5-10-16)

-----------------------------

Εικαστικό θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

To Εικαστικό θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» κάνει παραστάσειςμε ηθοποιό και κούκλα, με ποιότητα θεατρική και εικαστική. www.prasinaloga.gr

Ένας φοιτητής που θα κάνει την πρακτική του στην ομάδα θαέχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, προώθηση παραστάσεων, υποδοχή κοινού, αλλά και με το δημιουργικό μέρος της παραγωγής μιας παράστασης: δραματουργία, βοηθός σκηνοθέτη, κατασκευή κούκλας. Επικοινωνήστε με την Εμμανουέλα Καποκάκη 6932628305.

-------------------------------

 Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής προκηρύσσει δύο θέσεις για το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης κατά τη θεατρική περίοδο 2016-2017 (μία για το διάστημα Οκτώβριος ’16 – Ιανουάριος ’17 και μία για το διάστημα Ιανουάριος ’17– Μάιος ’17), για φοιτητές Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να εισάγει τον/την φοιτητή/τρια στη λειτουργία ενός από τα σημαντικότερα θέατρα της Αθήνας, τόσο σε επίπεδο καθημερινής διαχείρισης, όσο και σε επίπεδο παραγωγής και καλλιτεχνικής προετοιμασίας των παραστάσεων που φιλοξενεί.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προσφέρει:

 • Πρακτική εξάσκηση σε όλους τους τομείς της καθημερινής λειτουργίας ενός θεάτρου
 • Εισαγωγή σε ζητήματα θεατρικής παραγωγής (οργάνωση και εκτέλεση) σε στενή συνεργασία με τους υπευθύνους του θεάτρου
 • Παρακολούθηση ανοιχτών προβών των παραστάσεων
 • Ενεργή συμμετοχή στη προετοιμασία των παραστάσεων

Υπεύθυνος προγράμματος:

Σπύρος Αλιδάκης

6942401005

alidakispiros@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Πρακτική άσκηση στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φοιτητές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση είτε κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017 ή Φεβρουαρίου - Μαϊου 2017. Υπολογίζεται ότι θα απορροφηθούν περίπου 4 φοιτητές ανάτετράμηνο. Στοιχεία επικοινωνίας για το Θέατρο Τέχνης:

Χριστίνα Πολυχρονιάδου

τηλ. 3222464

(Ωράριο επικοινωνίας : 17.00-22.00)

e-mail: xpoly[at]hotmail[dot]com

-------------------------------------------------------------------------------
Τα δικαιολογητικά της Πρακτικής Άσκησης θα παραδοθούν:

Α. την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 11:00-13:00 στην Κ. Γεωργακάκη

Β. την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 12:00-14:00 στην Γ. Βαρζελιώτη

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

 Αναζήτηση φοιτητών για την πρακτική τους άσκηση

H Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ιδρύθηκε το 1999 από την Όλγα Ποζέλη και έχοντας στο δυναμικό της σημαντικούς συνεργάτες, έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα εννέα παραστάσεις, επτά από τις οποίες ανήκουν στο είδος του Θεάτρου της Επινόησης (DevisedTheatre). Από το 2010, συμμετέχει με τις παραγωγές της σε φεστιβάλ του εξωτερικού, με μεγάλη επιτυχία:

 

 • Fadjr International Theatre Festival, Tehran, Iran
 • Fundamental Monodrama Festival, Luxembourg
 • Global Forum of the Arts – To the Stars, Varna, Bulgaria
 • Between the Seas Festival of Mediterranean Performing Arts, New York, USA
 • Aspindys International Festival of Monoperformances, Visaginas, Lithuania στο οποίο έλαβε το Βραβείο κοινού
 • Thespis International Monodrama Festival, Kiel, Germany
 • International Festival of monoperformances “Vidlunnja”, Kiev, Ukraine, στο οποίο έλαβε το Βραβείο των διευθυντών φεστιβάλ μονοδράματος

Για την θεατρική περίοδο 2016-17, ετοιμάζει ακόμη μία παράσταση devised theatre με προσωρινό τίτλο, WomeninClothes. Η παράσταση είναι προγραματισμένο να ανέβει στις 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ.

Είναι γεγονός ότι οι ενδυματολογικές μας επιλογές μάς καθορίζουν: φυλετικά, εθνικά, κοινωνικά, ηθικά, πολιτικά, επαγγελματικά, προσωπικά, σεξουαλικά. Μας προσδίδουν ή μη κύρος, αντικατοπτρίζουν την ιδεολογία μας, προσδιορίζουν τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουν τη σεξουαλικότητά μας, απηχούν την ηθική μας, μας εντάσσουν σε ομάδες ή μας διαφοροποιούν... Με άλλα λόγια, τα ρούχα μάς προσδίδουν ταυτότητα. Άλλες φορές, πάλι, χρησιμοποιούμε τα ρούχα για να κρυφτούμε πίσω από αυτά. Τα κάνουμε εργαλείο, πανοπλία ή μάσκα μας.

Η σχέση ειδικά των γυναικών με το ντύσιμο είναι μια σχέση εξαιρετικά λεπτή, πολυσήμαντη και συχνά αποκαλυπτική, μια σχέση με πολλές πτυχές: άλλοτε φανερές και ερμηνεύσιμες, άλλοτε σκοτεινές και δυσερμήνευτες. Η παράστασή μας εξερευνά όλες αυτές τις όψεις που εμπεριέχει η καθημερινή τελετουργία του ντυσίματος μιας γυναίκας, όψεις που έχουν ποικίλες προεκτάσεις: κοινωνιολογικές, φιλοσοφικές, ψυχαναλυτικές, ιδεολογικές, θεολογικές...

Το παραστασιακό υλικό πλούσιο και ετερογενές: ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις, μελέτες, προφορικός λόγος, δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στίχοι τραγουδιών, κόμικς, γελοιογραφίες, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, εικαστικά έργα κλπ.

Η επιλογή ενός τόσο πλούσιου και ποικίλου υλικού υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να εκφράσουμε σε όλο τους το εύρος, τους πολυσύνθετους δεσμούς που δένουν συναισθηματικά μια γυναίκα με τα ρούχα της, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τη δουλειά της, τη σχέση της με τη μητέρα της, το σώμα της, τη θηλυκότητά της.  

Για την νέα αυτή παραγωγή, οι συνεργάτες της ΝΟΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, αναζητούν δύο (2) φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τους οποίους θα συνεργαστούν σε θέματα δραματουργίας, σκηνοθεσίας και οργάνωσης παραγωγής.

Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλώ να επικοινωνήσουν με την Όλγα Ποζέλη στα τηλέφωνα: 210 6544242 , 693 6456846

www.noitigrammi.gr

https://www.facebook.com/NOITI-GRAMMI-Theatre-Group-785086134857182/

(31-8-2016)

----------------------------------------------------------------------------------------------