Αρχική » Ιστότοπος

Ιστότοπος

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών καλωσορίζει τους διαδικτυακούς επισκέπτες του στο νέο επίσημο ιστότοπό του που είναι προσβάσιμος στη διεύθυνση www.theatre.uoa.gr.

Ο νέος σχεδιασμός του ιστότοπου επιτρέπει στους επισκέπτες του να πλοηγηθούν γρήγορα και με ευκολία ώστε να ενημερωθούν άμεσα και να βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του Τμήματος.

Ο ιστότοπος απευθύνεται στα μέλη της κοινότητας του Τμήματος, στους, γονείς, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό (σύντομα θα παρέχεται βασική πληροφόρηση στην αγγλική γλώσσα), αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις θεατρικές πανεπιστημιακές σπουδές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Το περιεχόμενο δομείται στις εξής κατηγορίες: Τμήμα (κτήριο, πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη, οδηγίες για προσέγγιση ατόμων με αναπηρία, εδώ αναρτάται και ο Οδηγός Σπουδών που ανανεώνεται κάθε χρόνο και περιέχει το Πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Τμήματος), Γραμματεία (Γραμματείες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος), Διδακτικό Δυναμικό (διδάσκοντες, ομότιμα μέλη ΔΕΠ, πληροφορίες για επικοινωνία και ώρες γραφείου, επίτιμοι διδάκτορες), Σπουδές (Προπτυχιακές Σπουδές, Μεταπτυχιακές Σπουδές), Φοιτητές (Πρακτική άσκηση, Υποτροφίες, Erasmus και μία πληθώρα πηγών πληροφόρησης), Έρευνα (συνέδρια, διαλέξεις, βιβλιοθήκη, Εργαστήριο Πληροφορικής, ερευνητικά προγράμματα, εκθέσεις, εκδόσεις, κατάλογος διδακτορικών διατριβών, συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια). Ειδική κατηγορία στην Έρευνα παραπέμπει στον ιστότοπο του Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος και Θεατρολογικής Έρευνας, το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων για τη μελέτη των παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Intensive Course on the Study and Performance of Ancient Greek Drama) στο Δήμο Ασκληπιείου Επιδαύρου, που λειτουργεί από το 2002 και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στο Εργαστήριο συμμετέχουν φοιτητές από όλη την Ευρώπη, καθώς και διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην κατηγορία Απόφοιτοι υπάρχει ο Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, ενώ υπάρχει η πρόθεση να χαρτογραφηθεί το τοπίο των αποφοίτων του Τμήματος με τη δημιουργία ενός ειδικού μητρώου αποφοίτων. Στην κατηγορία Ηλεκτρονικές υπηρεσίες περιέχονται όλες όσες εφαρμογές χρησιμοποιούνται σήμερα για την πρόσβαση των φοιτητών στο διαδίκτυο, και συντομία αυτών υπάρχει στην πρώτη σελίδα στην κατηγορία Σύνδεσμοι.

Όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν μαθήματα και εκδηλώσεις αναρτώνται άμεσα σε ξεχωριστό πλαίσιο στην πρώτη σελίδα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί εύκολα να ενημερωθεί και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του επισυναπτόμενα αρχεία. Στην αρχική σελίδα υπάρχει και η κατηγορία Επικοινωνία, ο Χάρτης του ιστότοπου, καθώς και η Αναζήτηση στο περιεχόμενο των σελίδων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η πρώτη μορφή του διαδικτυακού τόπου του Τμήματος είχε κατασκευαστεί από την εταιρεία Infocontrol στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (χρηματοδότηση ΕΠΕΑΕΚ) σε σχεδιασμό του καθηγητή Πλάτωνα Μαυρομούστακου και με επίβλεψη του ιδίου και του τότε λέκτορα Γρηγόρη Ιωαννίδη. Η δεύτερη μορφή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο διεύρυνσης και αναμόρφωσης του προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, σε σχεδιασμό του αναπλ. καθηγητή Ιωσήφ Βιβιλάκη, το εικαστικό μέρος δημιουργήθηκε από την εταιρεία Infolib και το τεχνικό μέρος υποστηρίχθηκε από τους Γιάννη Πελεκούδα και Ανδρέα Τάγιο, ενώ την επιμέλεια των αναρτήσεων είχε η υποψήφια διδάκτωρ Σοφία Αλεξιάδου.

Η τρίτη και τελευταία μορφή του διαθέτει τη λειτουργικότητα που έχει προταθεί για όλους τους δικτυακούς τόπους του ΕΚΠΑ και πραγματοποιήθηκε με την τεχνική υποστήριξη του Σπύρου Μπόλη από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, καθώς και τη φροντίδα του Σ. Βανακάρη από το Υπολογιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σχεδιασμός και διαχείριση ιστότοπου έως Ιούνιο 2016: Ιωσήφ Βιβιλάκης