Αρχική » Φωτογραφίες-Βίντεο » Αναγόρευση επιτίμων διδακτόρων

Αναγόρευση του σκηνοθέτη και μεταφραστή Δημήτρη Μαυρίκιου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών

28 Μαΐου 2019, Μεγάλη Αίθουσα, Κεντρικό Κτήριο

Α' Μέρος

Προσφώνηση από τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια..

 

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από την καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Άννα Ταμπάκη.

 

Προβολή ταινίας μικρού μήκους για τη ζωή και το έργο του τιμωμένου (επιμέλεια: επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Κλειώ Φανουράκη).

Αναγόρευση του τιμωμένου:

Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, καθηγήτρια Χρυσόθεμη Αχ. Σταματοπούλου-Βασιλάκου.

Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Ελένη Μιχ. Καραμαλέγκου.

Β' Μέρος

Ομιλία του τιμωμένου με τίτλο:

«Εν αρχή ο λόγος, εν τέλει ο κινηματογράφος. Η σύνοδος των τεχνών στη θεατρική δημιουργία».

--------------------------------------------

Αναγόρευση της Edith Hall σε επίτιμη διδάκτορα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών

 14 Φεβρουαρίου 2017, Μεγάλη Αίθουσα, Κεντρικό Κτήριο

 A' Μέρος

• Προσφώνηση από τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Ναπολέοντα Ν. Μαραβέγια.

• Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας της τιμωμένης από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ

• Αναγόρευση της τιμωμένης: 

• Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού  Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, καθηγήτρια Άννα Γ. Ταμπάκη. 


Β' Μέρος

• Περιένδυση της τιμωμένης με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Ελένη Μιχ. Καραμαλέγκου

Ομιλία της τιμωμένης με θέμα«Aristotle and the Idea of an Athenian University»

----------------------------------------------