Αρχική » Διδακτικό δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Ιωάννα Ρεμεδιάκη

Ιωάννα Ρεμεδιάκη

Λέκτορας Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Γραφείο 807, 8ος όροφος, Φιλοσοφική Σχολή
Τηλέφωνο: 210 7277821

Ώρες κοινού: κάθε Παρασκευή 10:00 με 12:00

Ηλεκτρονική διεύθυνση: iremedia[at]theatre.uoa[dot]gr

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπουδές Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απόκτηση Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος (θέμα: «Οι Μεταφράσεις της Αντιγόνης του Σοφοκλή στη Νεοελληνική Σκηνή (1850-2000)») στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδακτορική έρευνα στο Freie Universität του Βερολίνου, καθώς και σεμινάρια σκηνοθεσίας στην Internationale Heiner Müller Gesellschaft, της οποίας είναι μέλος. Σπουδές Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή «Αρχή».

Δίδαξε ως θεατρολόγος στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων (Αγρίνιο) και Πελοποννήσου (Ναύπλιο), και είναι λέκτορας υπό διορισμό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διδάσκει Ιστορία του Θεάτρου της Αρχαιότητας. Επίσης διδάσκει Ιστορία Αρχαίου Θεάτρου στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής Ομάδας Ίσον Ένα. Έχει γράψει και παρουσιάσει τις performance: Το Τραπέζι (2006-7), Εκσκαφή Κενού (2007, 2008) Ιστορίες του Μουσείου (2008), Χώρος Άμλετ (2009), Γλυκιά Οφηλία (2010, 2011) και Ιερά Οδός 2 στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Ναύπλιο, την Ιεράπετρα και τη Ρώμη, σε θέατρα, μουσεία, φεστιβάλ και ανοιχτούς δημόσιους χώρους.